Villa Heerenveen / Lautenbag Architectuur

first_imgArchitects: Lautenbag Architectuur Area Area of this architecture project Photographs:  Marc De Fotograaf Manufacturers Brands with products used in this architecture project 2016 “COPY” ArchDaily Villa Heerenveen / Lautenbag Architectuur ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/875996/villa-heerenveen-lautenbag-architectuur Clipboard Houses Save this picture!© Marc De Fotograaf+ 36 Share CopyAbout this officeLautenbag ArchitectuurOfficeFollowProductsSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesHeerenveenThe NetherlandsPublished on July 19, 2017Cite: “Villa Heerenveen / Lautenbag Architectuur” 19 Jul 2017. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – FocusGlass3MGlass Finish – FASARA™ Fabric/WashiPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®WoodParklex International S.L.Wood Finishes in Landaburu BordaSinksBradley Corporation USASinks – Frequency® FL-SeriesMetallicsTrimoFire Resistant Panel – Trimoterm FTVSkylightsVELUX CommercialModular Skylights – Northlight 40-90°SinksAcquabellaSink – LeviCurtain WallsRabel Aluminium SystemsMinimal Curtain Wall – Rabel 35000 Slim Super ThermalWoodBlumer LehmannData Processing for Wood ProjectsPorcelain StonewareCeramiche KeopeCeramic Tiles – EvokeChairs / StoolsBassamFellowsSpindle Chair and StoolMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Projectscenter_img Area:  150 m² Year Completion year of this architecture project Year:  Villa Heerenveen / Lautenbag ArchitectuurSave this projectSaveVilla Heerenveen / Lautenbag Architectuur Photographs The Netherlands ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/875996/villa-heerenveen-lautenbag-architectuur Clipboard Manufacturers: Storax, Alcoa, OdeSave this picture!© Marc De FotograafRecommended ProductsKitchen Furniture / CountertopsApavisaSlabs – LinetopDoorsVEKADoors – VEKAMOTION 82DoorsRabel Aluminium SystemsMinimal Sliding Door – Rabel 62 Slim Super ThermalDoorsLonghiDoor – HeadlineText description provided by the architects. The clients are a young couple with two toddlers.  They have a full agenda and wanted an efficient house, closer to work and school. A modern spacious house with a large kitchen/dining area was their wish.  On a plot on the edge of Heerenveen, their clear modern villa, with lots of glass and a number of special features, has been realized.Save this picture!© Marc De FotograafThe elevated property positioned on a black podium gives the illusion that the home is floating adjacent to the watercourse. The stunning façade with contrasting finishes which include folded perforated metal panels make a bold statement within this residential area, coupled with a contemporary entrance and a beautiful wooden canopy. This canopy is mirrored on a larger scale to provide shade to the south façade. This detail provides natural cooling to the interior of the property whilst the opposing materials complement the exterior of the building.Save this picture!SectionThe interior of the building provides clean lines with striking results from the perforated metal panels used on the exterior which allow light to penetrate the building and natural light effects which reflect off the walls and give an alternative dimension, whilst offering privacy from the neighbouring residential development. Floor to ceiling glazed panels with minimal framing add to the open feel of the building bringing the outside in and give the building the visibility of stunning sun rises and sun sets over the adjacent landscape , picture windows providing specific focus to the external elements and natural flora and fauna over the watercourse.Save this picture!© Marc De FotograafThe open plan feel is continued throughout the building with strategically placed dividing walls to give privacy whilst allowing the interconnection of rooms to flow, the stairs are a key yet striking feature of the property whilst being functional yet minimalist, this home offers a spacious living environment which is both functional, contemporary and maximises the assets of its location.Save this picture!© Marc De FotograafSave this picture!First Floor PlanSave this picture!© Marc De FotograafSave this picture!Second Floor PlanProject gallerySee allShow lessKget / bonte & migozzi architectesSelected ProjectsViewing Tower Hoge Bergse Bos / Ateliereen ArchitectenSelected Projects Share “COPY” CopyHouses•Heerenveen, The Netherlandslast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *