Holland Green / OMA + Allies & Morrison

first_imgArchDaily Save this picture!© Nick Gutteridge+ 31 Share CopyAbout this officeOMAOfficeFollowAllies & MorrisonOfficeFollowProductsConcreteBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingLondonEnglandUnited KingdomPublished on May 11, 2016Cite: “Holland Green / OMA + Allies & Morrison” 11 May 2016. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceGlass3MSun Control Film – Prestige ExteriorShowerhansgroheShowers – Croma SelectWall / Ceiling LightsSpectrum LightingLED Downlight – Infinium 3″ Round FlangelessVentilated / Double Skin FacadeCosentinoDekton Cladding in LD Sevilla hotelSealantsSikaJoint SealingBeams / PillarsLunawoodThermowood Frames and BearersPorcelain StonewareApariciPorcelain Tiles – MarblesCeramicsTerrealTerracotta Facade in Manchester HospitalWindowspanoramah!®ah! CornerHome AppliancesGIRAGira Keyless in – Door communicationLightsLinea Light GroupIntegrated Lighting – Fylo+More products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?英国置身于绿色中的 Holland 建筑集合体 / OMA + Allies & Morrison是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream United Kingdom ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/787225/holland-green-oma Clipboard Interior Design: West 8 Photographs:  Nick Gutteridge , Philip Vile , Sebastian van Damme , Hufton+Crow Manufacturers Brands with products used in this architecture project Photographs Arup Acoustics Holland Green / OMA + Allies & MorrisonSave this projectSaveHolland Green / OMA + Allies & Morrison Year:  “COPY” “COPY” Holland Green / OMA + Allies & Morrison R.A.L.C Lighting Designer: Products translation missing: en-US.post.svg.material_description Products used in this ProjectSealantsEffisusBi-adhesive Tape – 2BondDSMembranesEffisusFaçade Protection – VapXMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+SealantsEffisusFacade Protection – EcofacadeOma Partner In Charge:Reinier de GraafOma Project Director:Carol PattersonOma Project Managers:Mario Rodriguez, Isabel Silva, Fenna Wagenaar, Mitesh Dixit, Richard Hollington III, Beth HughesAllies And Morrison Partners:Simon Fraser, Robert MaxwellAllies And Morrison Director:Neil ShaughnessyAllies And Morrison Associate Directors:Joel Davenport, Heidi ShahAllies And Morrison Associates:Sean Joyce, Johanna Coste-BuscayretAllies And Morrison Team:Dinka Beglerbegovic, Fabiana Paluszny, Stuart ThomsonFacades:FMDC, Arup Façade EngineeringDeveloper:Chelsfield Developments Ltd.City:LondonCountry:United KingdomMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Philip VileText description provided by the architects. HISTORY The Commonwealth Institute, by Robert Matthew, Johnson-Marshall and Partners, completed in 1962, marks the transition from British Empire to Commonwealth. Regarded as an important modern building by English Heritage, it was first listed in 1988, and again in 1990 for its special architectural interest. In 2002, only just after having undergone major refurbishment by Avery Associates (2000/2001), the building was closed to the public. In 2006, the government tried to delist the Commonwealth Institute, but failed, saving the building from demolition.Save this picture!© Sebastian van DammeCOMPETITION In March 2008, after a short competition, OMA was selected from a shortlist of six international architects, which included Rafael Moneo, Rafael Viñoly Architects, Eric Parry Associates, Caruso St John, and Make Architects. The competition sought to explore the potential for a new use of the main exhibition hall and replacement of the administration wing (of lesser interest*) by residential development to help fund the refurbishment of the main hall.Save this picture!© Sebastian van DammeURBANISM In OMA’s proposal, the demolition of the administration wing is interpreted as an opportunity to liberate the main exhibition hall, enabling it to be appreciated as ‘a tent in the park’, in line with its original intention. The proposed residential buildings sit as free standing objects within the park landscape. Oriented to align with the exhibition hall, they aim to integrate the hall into an ‘ensemble of buildings’.Save this picture!© Hufton+CrowWithin this ensemble, each building is scaled proportionally – like Russian Dolls – to react to the scale of its immediate surroundings: The front building, set back from the street to maintain the existing plaza condition, responds to the scale of the neighboring buildings on Kensington High Street. The largest of the three new buildings, tucked back within the site, concealed from both Holland Park and the High Street, corresponds to the height of Park Close’s two adjacent sixties’ buildings. The smallest building, fronting the park, mimics the height of the Parabola.Save this picture!ElevationARCHITECTURE The calm, orthogonal geometries of the new residential buildings pose a deliberate contrast to the dramatic hyperbolic geometries of the exhibition hall’s roof. The facades of the new buildings register the amplitude of the roof’s curvature like ‘graph paper’.Save this picture!© Nick GutteridgeEach residential façade is a hybrid of two different façade types: one being an array of identical vertical windows, the other essentially an expression of the buildings’ structural grid. The latter offers the apartments magnificent views and also incorporates their outdoor spaces, including the large terraces on the upper floors. The two façade types coexist in a seemingly accidental relationship. The addition of skyboxes gives a certainSave this picture!Diagramplasticity to the building volumes, allowing (some of) the apartments to extend outside the building perimeter, redirecting the view back to one’s own façade.Save this picture!© Hufton+CrowCI REFURBISHMENT The Commonwealth institute’s main exhibition hall will be the new home of the Design Museum, offering nearly three times the space of original location at Shad Thames, meanwhile dedicated to house Zaha Hadid’s archives.Save this picture!© Sebastian van DammeWith the exception of the roof and it’s supporting structure, the building has been almost entirely rebuilt. A new basement has been installed beneath the full footprint, and the floors within have been rebuilt at new levels to accommodate the needs of the Design Museum. The outmoded 1960s facades have been replaced with energy efficient fritted facades, designed to resemble the original.Save this picture!DiagramThe refurbishment of the Commonwealth exhibition hall has been funded from revenue made from the residential development to the point that the Design Museum has been offered a for-purpose-building as though it were new, without the obligation to pay rent.Save this picture!© Philip VileLANDSCAPE Intended as a composition of free-standing buildings in a green setting, the design of the landscape is of primary importance. Its romantic character is intended to contrast with the angular geometries of the buildings, endowing the modern architecture with a deliberate ambiguity. Vehicles (as much as possible) are banned from the site, leaving the possibility of a landscape with almost seamless transitions between hard- and soft-scape.Save this picture!© Nick GutteridgeUnderneath, there is a continuous basement, connecting the three residential buildings and the Design Museum at a single service level. Car parking and storage space are provided for the residences with private access to each residential block, alongside service access to the Design Museum. This basement also houses a number of collective facilities for the residents, such as a spa sky-lit swimming pool, cinema, and gym. Project gallerySee allShow lessTour the Technical Features of Snøhetta’s New SFMOMA with WIREDArchitecture NewsAgainst the Tide: Chile’s Pavilion at the 2016 Venice BiennaleArchitecture NewsProject locationAddress:Kensington High St, Kensington, London W8, United KingdomLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Sharecenter_img Housing Landscape Architect: Acoustics: CopyHousing•London, United Kingdom Services Engineer: AECOM Structural Engineer: Architects: Allies & Morrison, OMA Area Area of this architecture project CZL Quantity Surveyor: Projects 2016 Area:  323000 ft² Year Completion year of this architecture project Arup Services Arup Structures Manufacturers: Effisus ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/787225/holland-green-oma Clipboardlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *