House in Chiharada / Studio Velocity

first_img “COPY” Projects Houses Architects: Studio Velocity Area Area of this architecture project ArchDaily House in Chiharada / Studio Velocity ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/572676/house-in-chiharada-studio-velocity Clipboard House in Chiharada / Studio VelocitySave this projectSaveHouse in Chiharada / Studio Velocity “COPY”center_img CopyHouses, Extension•Okazaki-shi, Japan photographs:  Kentaro KuriharaPhotographs:  Kentaro KuriharaSite Area:144.93m2Total Floor Area:110.56m2City:Okazaki-shiCountry:JapanMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Kentaro KuriharaRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornCeramicsGrespaniaWall Tiles – Wabi SabiEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – Larcore“Deconstruction of a multi-floored architecture”: A site with a two-storied main house is split in half and a new house for a young couple is going to be built on the vacant area.Save this picture!© Kentaro KuriharaAlthough there is enough space within the surrounding environment and there are no approximate buildings, it is inevitable that the new house be built rather close to the main house. In addition, a multi-floor living space was needed due to the limitation of the site area.Save this picture!Floor PlanTherefore, to avoid facing each other, a round shaped volume was chosen against the corner of the square shaped volume of the main house. It was arranged so as to create a valley-like space in between the two buildings spreading open towards the outside. The round shape is set on an irregular shaped site, creating various shaped gardens around it that can be shared with the main house. Each room on the first floor in the round shaped building has a door that opens to the gardens.Save this picture!© Kentaro KuriharaA number of small rooms and a bathroom are located on the first floor, and a single large hall where everyone can gather is arranged on the second floor. Downstairs and upstairs are relatively close by lowering the height of the slab (the upstairs floor) that lies between the two floors, and therefore, the garden grounds can be seen even from the center of the second floor through the enclosed staircases and downstairs rooms.Save this picture!Floor PlanEntering through the entrance on the second floor, enclosed staircases are arranged within the living room that is filled with natural light from a high ceiling; the enclosed staircases look like slender structures of various heights. The space seems like being on a street in a town, and makes you feel it is on the ground level although it is on the upstairs of the multi-floor building.Save this picture!© Kentaro KuriharaEach of the four enclosed staircases connects to an individual room on the first floor. When you look up at the open ceilings from the children’s room or the bedroom (inside of the enclosed staircases) that almost reach the roof, the sky can be seen and natural light pours down from skylights above the openings in the enclosed staircases. It was intended with this house that a person be able to feel the ground and sky throughout, though it is a multi-floored building.Save this picture!SectionElimination of the discontinuity between multi-floor stairs that usually exists might result in the unfolding of a united and continuous new living environment. By interrelating with each area, including the outside, and by intersecting the living space from exterior to interior and from upstairs to downstairs, the hierarchy between the first floor and the second floor disappears and individual functions and sceneries mix together.Save this picture!© Kentaro KuriharaProject gallerySee allShow lessEFFEKT Wins Contest to Redevelop Abandoned Train Shed in Esbjerg with StreetmekkaUnbuilt ProjectThe 9 Most Controversial Buildings of All TimeArticles Share Japan CopyAbout this officeStudio VelocityOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentExtensionOkazaki-shiHousesRefurbishmentJapanPublished on November 30, 2014Cite: “House in Chiharada / Studio Velocity” 30 Nov 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogFaucetshansgroheKitchen Mixers – Aquno Select M81Vinyl Walls3MVinyl Finishes in HealthPartners Regions HospitalPartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsCoffee tablesBoConceptMadrid Coffee Table AD19SkylightsLAMILUXFlat Roof Exit Comfort DuoMetallicsTrimoMetal Panels for Roofs – Trimoterm SNVSkylightsVELUX CommercialModular Skylights in Atelier Zimmerlistrasse OfficeStonesNeolithSintered Stone – Iron Moss – Iron CollectionCeramicsTerrealTerracotta Facade in Manchester HospitalWoodBlumer LehmannConsulting and Engineering in Wood ProjectsGlassBendheimLuminous Mirrored GlassWire MeshTwentinoxMetal Mesh – Golf Romeo 7More products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/572676/house-in-chiharada-studio-velocity Clipboard Save this picture!© Kentaro Kurihara+ 18 Share Area:  55 m² Area:  55 m² Photographslast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *